Your Pet, Our Passion.

Riesenschnauzer

De riesenschnauzer is een grote imposante hond die alert is en een krachtige, vierkante bouw heeft. Volwassen mannetjes zijn 65-70 cm hoog en vrouwtjes 60-65 cm. Een volwassen reu weegt ongeveer 45 kg. De ruwharige vacht is zwart of peper en zout (licht- en donkergrijs).

Wat u moet weten :
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimale kwijl
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Hypoallergeen ras
  • Kletsende en vocale hond
  • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
  • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.

Persoonlijkheid

De Riesenschnauzer heeft een krachtig en imposant uiterlijk, maar is een hond met een goed karakter. Hij kan samenleven met honden en katten, maar vroege socialisatie, een voorzichtige aanpak en nauwlettend toezicht zijn essentieel. Hij kan beter overweg met een hond van het andere geslacht. Een goede waakhond, hij is altijd alert en blaft indien nodig om uw aandacht te trekken.

Afkomst

Geboorteland: Duitsland

De Riesenschnauzer is afkomstig van een middelgrote, ruwharige Pinscher-achtige hond die in de 15e eeuw in Beieren werd ontdekt en werd gebruikt voor de rattenjacht en andere landbouwtaken. De drie maten Schnauzer komen allemaal van deze hond. In de 19e eeuw werden bepaalde individuen gekruist met grote herdershonden (waaronder waarschijnlijk de Duitse Dog) om de gigantische omvang te verkrijgen die we vandaag de dag kennen. Deze hond werd gebruikt om kuddes op de markt te brengen; hij is een populaire politie- en veiligheidshond geworden.

Zoals veel rassen kan de Riesenschnauzer last hebben van verschillende erfelijke oogaandoeningen en heupdysplasie (een ziekte die de mobiliteit kan verstoren). Oogtesten en een röntgenonderzoek van de heupen zijn daarom essentieel vóór elke voortplanting. Epilepsie en een bepaald type vingerkanker komen ook relatief vaak voor bij dit ras.

Deze hond heeft minimaal twee uur beweging per dag nodig. Hij houdt van het buitenleven en is dankzij zijn weerbestendige vacht niet bang voor regen of kou. Aan de andere kant moet de vacht na elke wandeling worden geïnspecteerd om vastzittende vreemde voorwerpen te verwijderen.

Honden van grote rassen, met een gezonde eetlust, hebben andere voedingsbehoeften dan honden van kleine rassen, vooral wat betreft mineralen en vitamines. De Riesenschnauzer is gevoelig voor maagdilatatie-torsie; Om het risico te beperken, geef hem lichte en frequente maaltijden.

Inspecteer zijn vacht na elke wandeling en borstel hem twee of drie keer per week. Handharsen moet elke drie maanden worden gedaan om dood haar te verwijderen. Eigenaars die hun hond niet blootstellen, geven misschien de voorkeur aan regelmatig knippen.

Hoewel bekend is dat veel honden sociaal zijn met kinderen, moeten zowel honden als kinderen leren elkaar te begrijpen, elkaar te respecteren en elkaar geen pijn te doen. Honden en jonge kinderen mogen sowieso niet alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op al hun interacties.