Your Pet, Our Passion.

Pyrenese berghond

Hij ziet er enorm sterk uit, maar ook goed gebalanceerd en elegant, met een rustige, stabiele en soepele tred die wordt aangedreven door zijn krachtige achterhand. De Pyrenese berghond is effen wit of wit met grijze, lemon, oranje of taankleurige vlekken op zijn kop, oren en staart. Een volwassen mannetje is minimaal 70 cm hoog en weegt 50 kg. Een volwassen vrouwtje is minimaal 65 cm en 40 kg.

Wat u moet weten :
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Heel grote hond
  • Hevige kwijl
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras nodig
  • Hond die veel blaft
  • Waakhond. Blaft, verwittigt en beschermt fysiek.
  • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.

Persoonlijkheid

De Pyreneese Mastiff is vaak een aanhankelijke metgezel. Aan de andere kant kan hij agressief zijn tegenover andere honden van zijn formaat. Hij is op zijn hoede voor vreemden en beschermt zijn gezin tegen iedereen die ongewenst is. De Pyreneese Mastiff kan koppig zijn, zelfs koppig. Daarom is het niet geschikt voor nieuwe hondenbezitters; hij heeft eerder een ervaren meester nodig.

Afkomst

Geboorteland: Frankrijk

Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Pyreneeënmastiff uit deze bergketen die Frankrijk en Spanje scheidt. De exacte geschiedenis van het ras is niet bekend, maar deze honden bewaken al eeuwenlang kuddes in Frankrijk. Archeologen hebben fossielen ontdekt van honden die lijken op de Pyreneese Mastiff en dateren uit de bronstijd (1800-1000 v.Chr.). Vóór de Franse Revolutie bewaakte de Pyreneeënmastiff, ook wel Pyreneeënberg genoemd, de grote kastelen van Zuid-Frankrijk. Het is niet precies bekend van welke rassen het afkomstig is, maar de Kuvasz (Hongarije), Maremma Shepherd (Italië) en Anatolian Shepherd (Turkije) zijn waarschijnlijke kandidaten. Tegenwoordig wordt deze hond in Frankrijk nog steeds gebruikt om schapen en vee te beschermen tegen roofdieren en dieven.

De Pyreneese Mastiff geniet over het algemeen een robuuste gezondheid. Echter, zoals veel grote honden, kan hij last hebben van heupdysplasie (een gewrichtsaandoening die de mobiliteit kan verstoren). Daarom is het belangrijk om de heupen van honden te laten onderzoeken voordat ze gaan fokken.

Bij een puppy moet de lichaamsbeweging gematigd zijn om te voorkomen dat zijn skelet en gewrichten, die in volle groei zijn, te veel worden belast. Zelfs bij een volwassen hond moet de dagelijkse fysieke training geleidelijk gebeuren. Gezien zijn formaat hoeft de Pyreneese Mastiff niet veel te bewegen: wissel vrij rennen af ​​met lopen aan de riem.

Honden van zeer grote rassen, met een gezonde eetlust, hebben andere voedingsbehoeften dan honden van kleine rassen, vooral wat betreft mineralen en vitamines. Goede voeding beschermt gewrichten en kraakbeen. De Pyreneese Mastiff is gevoelig voor maagdilatatie-torsie; Om het risico te beperken, splitst u uw maaltijden.

Borstel of kam uw Pyrenees Mastiff een of twee keer per dag zorgvuldig om dood haar te verwijderen. Dit is des te belangrijker tijdens de ruiperiode. Als je dit niet doet, zal zijn vacht verward, dof en vies worden. Bovendien zul je hem regelmatig moeten wassen, wat niet eenvoudig is!

Hoewel bekend is dat veel honden sociaal zijn met kinderen, moeten zowel honden als kinderen leren elkaar te begrijpen, elkaar te respecteren en elkaar geen pijn te doen. Honden en jonge kinderen mogen sowieso niet alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op al hun interacties.