Your Pet, Our Passion.

Duitse pinscher

De Duitse pinscher is een elegante, krachtige, gespierde hond met een korte, zachte vacht, die de kleuren rood, reebruin, zwart en taankleurig of blauw en taankleurig kan hebben. Volwassen honden zijn 43-48 cm hoog en wegen ongeveer 11-16 kg.

Levensduur
12 - 14 ans
Gewicht
11 - 16kg
Grootte
43 - 48 cm
Kleur
Zwart en bruin, rood, fawn en blauw en bruin
Grootte
Gemiddeld
Kennel Club groep
Werkende honden
Wat u moet weten :
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Enige training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Middlematige hond
  • Een beetje kwijl
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras nodig
  • Hond die veel blaft
  • Waakhond. Blaft en verwittigt.
  • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.
Zorg en gezondheid van de Duitse Pinscher (Dwergpinscher)

Zoals veel rassen kan de Duitse Pinscher getroffen worden door verschillende erfelijke oogaandoeningen en heupdysplasie (die de mobiliteit kunnen verstoren). Daarom is het belangrijk om de ogen en heupen van honden te laten onderzoeken voordat ze gaan fokken.

Een over het algemeen gezond ras, maar vergeet niet om uw dierenarts te raadplegen als er zich problemen voordoen. Zoals veel rassen kan de Duitse Pinscher last hebben van:

  • Cataract¹: De ooglens wordt troebel, wat tot blindheid kan leiden.
  • Persistentie van de rechter aortaboog¹: de bloedvaten die het hart verlaten, vormen zich niet goed.

Kennel Club Priority Health-programma's en testen: Geen.

¹J. Menzel, "Populatie- en moleculair genetische analyses van aanhoudende rechter aortaboog en primaire cataract in de Duitse Pinscher", 2010, Universiteit voor Diergeneeskunde, Hannover.

Gedrag en karakter van de Duitse Pinscher (Dwergpinscher)

Waakzaam en moedig, de Duitse Pinscher (Dwergpinscher) is een goede waakhond. Hij heeft een actief gezin en ervaren baasjes nodig die hem kunnen socialiseren, trainen en onder controle houden. Vurig, hij zou iedereen storen die niet aan honden gewend is. In het juiste huis zal de Duitse Pinscher een loyale en lonende hond worden. Hij doet het goed in verschillende hondendisciplines.

De Duitse Pinscher is intelligent, alert en reageert snel. Als onafhankelijke denker heeft hij een ervaren meester nodig die weet hoe hij hem moet vermaken en onderwijzen. De Duitse Pinscher heeft een sterke neiging tot roofzucht en een aangeboren verlangen om te jagen op zicht en geur, evenals een natuurlijke neiging om te kijken en zijn eigenaar te waarschuwen voor alles wat onbekend, ongewoon of verdacht is!Duitse Pinschers kunnen worden getraind met de juiste motivatie, ze zijn in staat tot een breed scala aan hondenactiviteiten en zullen graag met hun eigenaar samenwerken, waarbij ze hun snelle geest gebruiken om problemen op te lossen en te leren.

Gezinsvriendelijk 5/5
Vereisten voor oefeningen 4/5
Gemakkelijk aan te kleden 1/5

Verdraagt eenzaamheid

2/5
Houdt van andere dieren 1/5
Energieniveau 5/5
Verzorgingsbehoeften 3/5
Haaruitval 4/5

Land van herkomst: Duitsland

De Duitse Pinscher is verwant aan de Doberman (groter) en de Dwergpinscher (kleiner). De Duitse Pinscher is een boerderijhond. De Duitse Pinscher is, zoals de naam al doet vermoeden, in Duitsland ontstaan ​​als boerderij- en stalhond. Zijn rol was het jagen op ratten en ongedierte in het algemeen, en het dienen als waakhond. Deze rol vereiste een behendige en onbevreesde hond, klaar om te duiken en ratten in mesthopen of zelfs rond de voeten van paarden te elimineren, en om zijn meester te waarschuwen voor de aanwezigheid van indringers, en ze indien nodig weg te jagen.

De Duitse Pinscher, wiens bestaan ​​sinds de 19e eeuw is gedocumenteerd, was oorspronkelijk een kortharige hond met kort haar. Aangenomen wordt dat het ruwharige type de voorouder is van de huidige standaardschnauzer. Net als andere rassen had de Pinscher door de Tweede Wereldoorlog kunnen uitsterven. Maar hij overleefde. De Duitse Kennel Club erkende de Duitse Pinscher in 1879, maar pas eind jaren zeventig werd het ras in Groot-Brittannië gezien en pas eind jaren tachtig werd het door de Kennel Club erkend voor de Internationale Cynologische Federatie Pas in 1955 werd het Duitse Pinscher-ras erkend en in groep 2 opgenomen.

Pinscher allemand couché dans la chambre

De Duitse Pinscher heeft een uur beweging per dag nodig, maar zal graag meer doen als u dat aanbiedt. Ook neemt hij graag deel aan hondenactiviteiten, zoals behendigheids- en gehoorzaamheidslessen, speuren en andere hondensporten. Dit is een hond die graag meer beweging accepteert, aangezien dit een energiek, hardwerkend ras is dat, als het niet mentaal en fysiek tevreden is, ongelukkig, onrustig en moeilijk zal zijn om mee te leven!

Wat de Duitse Pinscher betreft, zijn idee van de hemel is leven op een stal, opruimen in schuren en mesthopen, en ruiters begeleiden op hun buitenritten. Als dit niet de levensstijl is die je hem kunt bieden, zul je geschikte alternatieven moeten vinden: lange wandelingen op het platteland, hertenjacht, een mannenpad en voldoende speelgoed om zijn roofdierwensen te bevredigen. Dit is een intelligent ras en gemakkelijk groot te brengen als aan hun behoeften wordt voldaan, maar zonder goede socialisatie en voortdurende training kunnen ze moeilijk te trainen zijn!

De Duitse Pinscher heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat alle belangrijke voedingsgroepen omvat en een constante toevoer van zoet water. Het is ook belangrijk om regelmatig de lichaamsconditie van uw hond te beoordelen om er zeker van te zijn dat hij in topconditie verkeert. Vergeet niet om hem minstens twee keer per dag te voeden, volgens zijn voedingsaanbevelingen. Lees hier ons artikel om te leren hoe u de ideale lichaamsconditiescore van uw hond kunt beoordelen.

Hoewel bekend is dat veel honden sociaal zijn met kinderen, moeten zowel honden als kinderen leren elkaar te begrijpen, elkaar te respecteren en elkaar geen pijn te doen. Honden en jonge kinderen mogen sowieso niet alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op al hun interacties.

De Duitse Pinscher is geschikt voor gezinnen met oudere kinderen, omdat het een kleine hond is met een snelle geest en snelle reacties, een onbevreesd karakter en minder geneigd dan anderen om luidruchtige baby's en kleine onrustige baby's te tolereren. Zodra kinderen oud genoeg zijn om deel te nemen aan training en beweging, kan de Duitse Pinscher een leuke en vertederende metgezel zijn voor het hele gezin. Hoewel veel honden traditioneel als goed met kinderen worden beschouwd, moeten alle honden en kinderen leren met elkaar om te gaan en samen veilig te zijn. Honden en jonge kinderen mogen echter nooit samen alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op alle interacties tussen hen.

De Duitse Pinscher is netjes en compact en past zich aan alle huisgroottes aan en zal zowel op het platteland als in de stad gelukkig zijn, op voorwaarde dat hij toegang heeft tot veilige ruimtes om te sporten en een tuin die veilig is om te trainen en te spelen De natuur is echter een waakhond, omdat buren in de buurt het geluid van een niet-gesocialiseerde of ongetrainde Duitse Pinscher niet zullen waarderen die waarschuwt bij elk geluid dat kilometers ver weg is!

Intelligent en onafhankelijk, u zult onvermoeibaar en vastberaden moeten werken om een ​​Duitse Pinscher voor uw zaak te winnen. Door echter positieve bekrachtiging te gebruiken en te begrijpen dat hij gemotiveerd wordt door voedsel, speelgoed en de mogelijkheid om te jagen, geuren te volgen, te graven en te rennen, kun je een hoog niveau van hondentraining bereiken. Besteed aandacht aan het terugroepen en moedig de socialisatie van de hond met andere dieren aan, vooral katten, en natuurlijk kinderen. De Duitse Pinscher kan uitblinken in een verscheidenheid aan hondensporten, zoals behendigheid, hoepelen, manracen en nog veel meer.

Het adopteren van een Duitse Pinscher, of het nu een puppy of een volwassene is, vertegenwoordigt niet alleen een financiële investering, maar ook in termen van tijd en aandacht. Voor een pup kan de aankoopprijs afhankelijk van de fokker, afstamming en gezondheidscertificeringen van de ouders flink variëren, maar gemiddeld ligt deze tussen de 800 en 1200 euro. Voor een volwassen hond kan de prijs iets lager uitvallen, zeker als deze geadopteerd wordt via een asiel of vereniging, waarbij de kosten rond de 300 tot 700 euro kunnen liggen.

De initiële kosten zijn echter nog maar het begin. De zorg voor een Duitse Pinscher omvat voedsel, diergeneeskundige zorg, vaccinaties, verzorging en accessoires zoals halsband, riem, bed en speelgoed. Het is ook essentieel om rekening te houden met de training- en socialisatiekosten, die vooral belangrijk zijn tijdens het eerste levensjaar van de puppy.

Wat de pinscherhondenverzekering betreft, wordt het ten zeerste aanbevolen om de dierenartskosten te dekken in geval van een ongeval of ziekte. De prijzen variëren afhankelijk van de gekozen dekking, maar een goede verzekering kan tussen de 20 en 50 euro per maand kosten. Het is raadzaam om aanbiedingen te vergelijken en de voorwaarden goed door te lezen om de verzekering te kiezen die het beste bij de behoeften van uw hond past.

Samenvattend betekent het adopteren van een Duitse Pinscher een financiële en persoonlijke betrokkenheid op de lange termijn. Het is belangrijk om goed over deze aspecten na te denken voordat u besluit een dergelijke metgezel te adopteren. Voor meer informatie over de kosten van een puppy kunt u ons artikel hier lezen.

Wist je dat?

  • Hoewel ze op elkaar lijken en in sommige landen de naam Pinscher delen, zijn de Duitse Pinscher en de Doberman (Pinscher) helemaal niet verwant, noch is de Duitse Pinscher een miniatuurversie van de Doberman.
  • In feite ligt de Duitse Pinscher veel dichter bij de Schnauzer, die onder zijn ruwe vacht een zeer vergelijkbaar exterieur heeft. Beide zijn ontstaan ​​in Duitsland en hebben hun wortels in werk-, hark-, boerderij- en stalhonden uit de 19e eeuw en waarschijnlijk eerder. Ter vergelijking: de Doberman werd pas bijna 100 jaar later ontwikkeld!