Your Pet, Our Passion.

Noorse buhund

De Noorse buhund is een middelgrote keesachtige hond, met een dikke dubbele vacht, rechtopstaande oren en een krulstaart over de rug. Hij heeft een lichte bouw en een kort, compact lijf. Een volwassen mannetje is 45 cm hoog, vrouwtjes zijn iets kleiner, en ze wegen ongeveer 14-18 kg. De wollen ondervacht wordt bedekt door een ruwharige, zachte bovenvacht die tarwekleurig, zwart of rood is.

Wat u moet weten :
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Enige training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Middlematige hond
  • Hevige kwijl
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras nodig
  • Hond die veel blaft
  • Waakhond. Blaft en verwittigt.
  • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen.

Persoonlijkheid

Onverschrokken, moedig en energiek, de Noorse Buhund is een uitstekende familiehond voor degenen die niet bang zijn voor het enorme haarverlies tijdens het verharen (een of twee keer per jaar) en die hem kunnen leren niet te veel te blaffen! De Noorse Buhund is een ideale metgezel voor actieve gezinnen: hij kan hondensport beoefenen en voldoende bewegen.

Oorsprong

Honden die sterk lijken op de Noorse Buhund zijn gevonden in Vikinggraven die dateren uit ongeveer 900 na Christus. De Noorse Buhund, een nauwe neef van de IJslandse herder, werd gefokt als een veelzijdige boerderijhond: een metgezel voor de herder, een waakhond en een waakhond. kuddebewaker. In het Noors betekent de naam ‘boerderijhond’. In het land van herkomst wordt het nog steeds als zodanig gebruikt.

De Noorse Buhund heeft over het algemeen een goede gezondheid, maar kan, net als veel andere rassen, erfelijke oogaandoeningen en heupdysplasie hebben (die de mobiliteit kunnen verstoren). Daarom is het belangrijk om de ogen en heupen van honden te laten onderzoeken voordat ze gaan fokken.

De Noorse Buhund heeft minimaal twee uur fysieke activiteit per dag nodig. Hij werd gebruikt als geleidehond voor slechthorenden. Hij houdt van uitdagingen en doet het goed in behendigheids- en gehoorzaamheidstests. Door zijn afkomst en zijn dikke vacht kan hij niet tegen de hitte. Houd het koel bij warm weer. Ga in de zomer vroeg in de ochtend of laat in de avond met hem uit.

Uw hond moet een qua voedingswaarde uitgebalanceerd dieet krijgen. Er moet altijd vers water beschikbaar zijn. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of uw lichamelijke conditie ideaal blijft. Geef hem minstens twee maaltijden per dag, volgens de aanbevelingen van de voedselfabrikant.

Een of twee keer per jaar, tijdens de rui, verliest de Noorse Buhund veel haar. In deze tijd van het jaar is het raadzaam om de vacht elke dag te poetsen. Anders is twee keer per week poetsen en kammen voldoende.

Hoewel bekend is dat veel honden sociaal zijn met kinderen, moeten zowel honden als kinderen leren elkaar te begrijpen, elkaar te respecteren en elkaar geen pijn te doen. Honden en jonge kinderen mogen sowieso niet alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op al hun interacties.