Your Pet, Our Passion.

Hamiltonstövare

De hamiltonstövare is een knappe, sterke, middelgrote/grote hond die langer is dan hij hoog is. Hij heeft een korte, driekleurige vacht (zwart, taankleurig en wit) die dicht op de huid ligt. Een volwassen reu is 53-61 cm hoog en een volwassen teef 49-57 cm. Ze wegen 23-27 kg.

Wat u moet weten :
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Enige training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Middlematige hond
  • Minimale kwijl
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras nodig
  • Kletsende en vocale hond
  • Geen waakhond
  • Moet misschien getraind worden om met andere dieren samen te wonen.
  • Een echte gezinshond

Persoonlijkheid

Deze goedaardige hond is een aanhankelijke metgezel als hij zijn jachtinstinct kan bevredigen. De Hamilton houdt van het platteland en het kilometerslang volgen van een pad; Het is daarom noodzakelijk om hem de terugroepactie te leren en een anti-ontsnappingshek rond de tuin te plaatsen. Hij houdt van mensen en is een zachtaardige hond, maar hij kan iets te onstuimig en levendig zijn voor een huis met jonge kinderen.

Oorsprong

De Hamilton Hound is een van de meest populaire honden in zijn geboorteland Zweden. Het ras werd eind 19e eeuw ontwikkeld door een van de oprichters van de Zweedse Kennel Club, graaf Adolf Hamilton, naar wie het is vernoemd. De rassen waaruit de Hamilton Hound voortkwam zijn de Foxhound, Harrier en verschillende Duitse Hounds (waaronder de Holsteiner, Long-legged Curland Hound en Heidebracke). Deze hond werkt niet in roedels, in tegenstelling tot andere honden, maar jaagt liever alleen of in paren, waarbij hij vossen en hazen verjaagt voor de jager.

De Hamilton is een over het algemeen gezond ras zonder bekende specifieke gezondheidsproblemen.

Dit is geen hond die tevreden kan zijn met twee keer per dag een klein blokje om. De Hamilton is actief en energiek en heeft meer dan twee uur beweging per dag nodig, bij voorkeur vrije uitloop in een veilige omgeving waar hij naar hartelust kan rennen en snuffelen. Als hij zich verveelt of niet genoeg beweegt, kan hij destructief worden en graven, kauwen en blaffen om zichzelf af te leiden.

Uw hond moet een qua voedingswaarde uitgebalanceerd dieet krijgen. Er moet altijd vers water beschikbaar zijn. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of uw lichamelijke conditie ideaal blijft. Geef hem minstens twee maaltijden per dag, volgens de aanbevelingen van de voedselfabrikant.

De Hamilton heeft een dubbele vacht bestaande uit een zachte ondervacht die bijzonder dik is in de winter en een weerbestendige toplaag. Het onderhoud is eenvoudig; wekelijks poetsen is voldoende.

Hoewel bekend is dat veel honden sociaal zijn met kinderen, moeten zowel honden als kinderen leren elkaar te begrijpen, elkaar te respecteren en elkaar geen pijn te doen. Honden en jonge kinderen mogen sowieso niet alleen gelaten worden en volwassenen moeten toezicht houden op al hun interacties.