Your Pet, Our Passion.

Singapura

De singapura ziet eruit als een kleine Abessijnse kat. De kop is afgerond met een duidelijke aftekening van de snorharen en een korte brede snuit. De oren zijn groot. De ogen zijn groot, amandelvormig en licht schuin. Hoewel singapura's kleine katjes zijn, is hun lichaam stevig en gespierd. De staart is slank met een botte punt. De vacht is kort en glad met zwarte, bruine of ivoorkleurige stroken in elk haar. De haren zijn donkerder op de rug, staart en benen. De borst en buik zijn licht ivoorkleurig. De oogkleur kan hazelnoot, groen of geel zijn.

Wat u moet weten :
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Singapura is een aanhankelijke en vriendelijke kat, maar in tegenstelling tot zijn oosterse tegenhangers heeft hij een zachte stem en is hij meer gereserveerd. De Singapura houdt van menselijk gezelschap en kruipt graag op de schoot of schouders van zijn eigenaar. Hij lijkt van de hitte te houden. Hij zit het liefst hoog en vindt vaak een strategische plek, zoals bovenaan de boekenkast of kast. Actief en levendig, hij blijft zijn hele leven speels. Hij leert snel en is een nieuwsgierige en ondeugende kat.

Oorsprong

Land van herkomst: Singapore

Singapura komt uit Singapore en de naam betekent "Leeuwenstad", de Maleisische naam voor het eiland. Hij wordt ook wel de ‘rioolkat’ genoemd vanwege zijn neiging om in riolen te slapen en in goten te leven. Ook zijn kleine formaat komt voort uit deze levensstijl: de Singapura is namelijk de kleinste raskat ter wereld. Er wordt aangenomen dat het ras al ongeveer 300 jaar bestaat: het is ontstaan ​​door kruising tussen lokale wilde katten en katten van over de hele wereld, die per boot in Singapore aankwamen. De autoriteiten beschouwden deze kat als ongewenst en doodden hem. In 1974 was het bloedbad zo ernstig dat slechts drie katten het overleefden. Deze katten werden naar Amerika geëxporteerd en in 1980 werd een vierde exemplaar ontdekt. ​​Het huidige ras stamt af van deze vier katten. De eerste Singapura werd in 1989 in Groot-Brittannië geïmporteerd en de populariteit van dit ras groeit snel.

Tot nu toe is er bij dit ras geen specifieke erfelijke ziekte vastgesteld. Zoals alle katten moet de Singapura regelmatig worden ingeënt en ontwormd, en jaarlijks een veterinaire gezondheidscontrole ondergaan.

Elke kat is uniek. Als het om voeding gaat, hebben ze allemaal hun individuele voorkeuren en behoeften. De kat blijft echter een carnivoor en zijn dieet moet 41 specifieke en verschillende voedingsstoffen bevatten. Het aandeel van deze voedingsstoffen varieert afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en algemene gezondheid van de kat. Het is daarom normaal dat een energiek en opgroeiend kitten een ander voedingsregime nodig heeft dan een oudere, minder actieve kat. U moet er ook voor zorgen dat u uw kat een hoeveelheid voer geeft om zijn lichaamsconditie op een ideaal niveau te houden. Ten slotte wordt er bij de keuze voor brokjes of natvoer rekening gehouden met individuele voorkeuren.

De korte, nauwsluitende vacht van de Singapura vereist geen speciale verzorging. Deze kat zal het echter op prijs stellen om verzorgd te worden met een zachte borstel om uw aandacht te trekken.

Dit kattenras staat niet bekend als een van de katten die het liefst met kinderen leven. Alle katten zijn echter verschillend en kunnen soms met kinderen samenleven als ze daar goed aan gewend zijn.